ANNONS
ANNONS
pandemipresenter

Lista: Populäraste pandemipresenterna att ge sig själv

Har du unnat dig något extra under pandemin? Du är inte ensam. Här är några av de populäraste köpen.

81

Det är techsajten The Verge journalister som berättar om vilka prylar och tjänster de unnat sig under året som gått. För många handlar det om underhållning för att lätta tristessen i hemmet, material för hemsnickeri, nya hobbys – eller bara något så enkelt som en hemlevererad matkasse.

Här är några av de populäraste köpen:

Skrivbord och kontorsstol

Många har säkerligen upptäckt hur undermåligt hemmakontoret är när man tvingas sitta där åtta timmar om dagen. Att e-handla nytt skrivbord, kanske ett som går att höja och sänka, tillsammans med en ny och fräsch kontorsstol har fått hög prioritet.

ANNONS
ANNONS

”Är det här den roligaste presenten jag gett mig själv under pandemin? Troligtvis inte. Det här skrivbordet kan inte spela [tv-spel]. Men det är ett köp som faktiskt gynnar min hälsa”, säger Cameron Faulkner i artikeln på The Verge sajt.

hemmakontor
Ett höj- och sänkbart skrivbord. (Foto: Cameron Venti/Unsplash)

Spelkonsoler och nya spel

På tal om tv-spel så har den underhållningsformen bara ökat i popularitet under pandemin. E-sport och gaming rusar framåt och långa perioder hemma har gjort att fler upptäckt den här världen. Fler köper konsoler och spelar spel – men det är också fler som ser på streamers och livesändningar av matcher i e-sport.

Pussel

Här är en underhållningsform som upplevt en renässans under pandemin. Redan vår-sommaren 2020 var det många butikshyllor och lager som gapade tomma när människor köpte hem pussel att roa sig med under självisoleringen.

”För mig finns det ingen mer avslappnande aktivitet än att sitta med ett pussel några timmar medan jag lyssnar på musik eller podcasts”, säger Kait Sanchez på The Verge.

pussel-pandemi
Många har tagit upp pusslandet under pandemin. (Foto: Bianca Ackermann/Unsplash)

Matkasse

För att minska smittspridningen är det bäst att stanna hemma. För att undvika att behöva gå till mataffären har många använt hemleverans. Då är steget inte lika långt till att testa på en matkasse med nya recept och alla ingredienser som krävs för att laga dem. Det blir ett sätt att bryta av den monotona matlagningen när restauranger håller stängt och samtidigt upptäcka lite nya smaker.

Hemmaträning

Vi behöver alla röra på oss. Men när gymmen hållit stängt och vi tvingats till självisolering har vardagen blivit ännu mer stillasittande. För vissa har hemmaträningen kunnat ersätta delar av det tappet. Några populära inköp har varit motionscyklar, yogamattor och hantlar. Andra har gått steget längre, och kombinerat de tidigare nämnda tv-spelen med fysisk aktivitet. Precis det gjorde The Verge-medarbetaren Adnru Marino:

”Efter att ha legat på soffan och spelat spel i timmar insåg jag att det enda som skulle få mig att träna var ytterligare ett spel: Nintendo Ring Fit Adventure, ett rollspel som kräver att jag rör mig.”

ringfit-adventure-nintendo
Ring Fit Adventure kombinerar fysisk aktivering med ett tv-spel. (Foto: Nintendo/press)

I takt med att vaccineringen fortskrider kommer säkerligen fler och fler restriktioner att lättas upp världen över. Frågan är hur många av dessa nya hobbies och försök till självhjälp som kommer att fortsätta vara en del av människors vardag? Och vilka vi kommer att se tillbaka på som ”pandemiflugor”?

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS