ANNONS
ANNONS
samarbete-på-distans

Fem tips för bättre samarbete på distans

För den som redan ledsnat på hemmakontoret har vi samlat några tips för att göra arbetet på distans lättare.

918

Efter flera veckor av hemmajobb är det säkerligen många som är trötta på att sitta ensamma vid köksbordet och försöka trumma upp motivationen.

CRM-jätten BounceX listar några knep för att engagera teamet och hålla uppe lagkänslan – trots de fysiska avstånden.

Håll regelbundna möten. Både mindre möten med ledningsgruppen och större samlingar med hela teamet är viktiga för att känna sammanhållning. Om du har personer du samarbetar med dagligen kan det vara bra att ha minst ett möte om dagen för att gå igenom projektstatus.

ANNONS
ANNONS

När man inte ses naturligt varje dag förlorar man alla små tillfällen till diskussioner och problemlösning – så se till att schemalägga tid att ”bara snacka”. Varför inte ta en after work via videokonferens, och snacka om annat än jobb?

Sätt på kameran. Se till att ni kan se varandra. Det kan kännas jobbigt, men när man bara hör någons röst förlorar man den del av kommunikationen som sker via ansiktsuttryck och gester. Därför är videomöten och -konferenser bättre än telefonsamtal.

Ta dig tid att lyssna in på möten i andra delar av organisationen. Det visar att du engagerar dig i hur det går för hela bolaget. Kanske får du nya idéer kring projekt och samarbeten som du annars hade missat?

Vårstäda din kalender. För alla som någon gång beklagat sig över för många möten: nu har ni er chans att blåsa ut kalendern och börja om på ny kula. Sätt nya regler och principer för framtida mötens längd och innehåll – det kan göra dig mer effektiv i ditt dagliga arbete.

Omvärdera målbilden. På din arbetsplats har ni säkerligen mål på individ-, avdelnings- och organisationsnivå. I vissa fall kan den rådande situationen kräva att målbilden ändras temporärt, men även när ni återgår till ”business as usual” kan det finnas lärdomar att ta med sig från krisen.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS