ANNONS
ANNONS
handelshögskolan-stockholm

’Handels’ fyller 110 år – firar med gratis föreläsningar

Handelshögskolan i Stockholm fyller 110 år. Det firas bland annat genom att bjuda in till öppna föreläsningar på tema retail, forskning och automatisering.

802

Anrika ”Handels” i Stockholm firar 110 år genom att hålla öppna föreläsningar under hösten, med fokus på att presentera forskning på ett intressant och lättillgängligt sätt.

Den första hålls 25 oktober, och heter Framtidens retail. Här tacklar Sara Rosengren, professor och chef för Handelshögskolans Center for Retailing, hur den moderna shoppingen och kundernas beteende utvecklats med teknikens framfart.

Rosengrens forskning har fått uppmärksamhet internationellt, och hon är författare till en av Europas bäst säljande läroböcker i marknadsföring, berättar Handelshögskolan på sin sajt.

ANNONS
ANNONS

Den andra föreläsningen hålls två veckor senare, den 8 november. Föredraget Vilka forskningsresultat kan vi lita på? framförs av doktor Anna Dreber Almenberg, verksam inom området ”meta-science”.

Hennes forskning har enligt Handelshögskolan citerats mer än 10.000 gånger. I föreläsningen utforskar hon så kallade ”falska positiva” resultat , prognosmarknader och tillförlitligheten i forskningsresultat.

Den sista föreläsningen går av stapeln 22 november, och är betitlad Digitalisering av expertis. Här kommer Frida Pemer, docent vid Institutionen för företagande och ledning vid Handelshögskolan, dela med sig av resultat och insikter från sitt internationella forskningsprojekt med samma namn.

I projektet har hon studerat hur bolag inom juridik, revision och konsult bemöter hotet om så kallad ”digital disruption” och automatisering.

Plats för alla föreläsningarna är såklart Handelshögskolan, på Sveavägen 65 i Stockholm. Lokalen som tas i anspråk är ”Ragnar” på plan 3.

Enligt inbjudan anges programmet vara lunch 11:30 utanför salen, följt av föreläsning 12-13, och eventen är gratis.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS