ANNONS
ANNONS
twitter-blockera-svar

Twitter låter användare blockera svar

Mer kontroll ska tillåta nya och bättre konversationer. 

281

Det meddelade Twitter vid ett event på onsdagen i samband med Consumer Electronics Show i Las Vegas, Nevada i USA, rapporterar sajten Techcrunch.

Som ett led i arbetet med att förnya och förbättra utrymmet för diskussion på plattformen testar Twitter nu ett alternativ som gör det möjligt för användare att blockera svar på tweets.

”Den största anledningen till förändringen är kontroll” sade Kayvon Beykpour, produktchef på Twitter, vid eventet.

ANNONS
ANNONS

Suzanne Xie, som bär huvudansvaret för utvecklingen av det nya diskussionsutrymmet, förklarade vid eventet i mer detalj hur företaget tänker kring möjligheten att blockera svar – en funktion som är ett slags förlängning av möjligheten av dölja svar, något som plattformen introducerade förra året.

”Varför inte ge författaren mer kontrol redan innan tweeten är publicerad? Vi insåg att det finns ett tomrum mellan öppna diskussionstrådar kopplade till tweets och helt privata konversationer i meddelanden. Det finns ett helt spektrum av konversationer som aldrig syns på Twitter.”

Funktionen med blockerade svar rullas ut under första kvartalet i år, och ska innefatta fyra standardinställningar: vem som helst kan svara, bara de som följer mig kan svara, bara de som taggats kan svara och slutligen ingen kan svara.

Förutom förändringar kring svar på tweets pratade Twitter även om en global expansion av funktionen Topics, där användare kan följa alla tweets om ett speciellt ämne.

Twitter vill även bygga ut sin marknadsföringsplattformen med kraftfullare analysverktyg, och lansera Twitter Surveys över hela världen. Bolaget planerar även en helt ny plattform kallad Launch, där marknadsförare kan använda plattformens verktyg för att lansera nya produkter och sprida budskap med största möjliga genomslag.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS