ANNONS
ANNONS
produktivitet

Maxa produktiviteten genom bra vanor

Det här enkla rådet kokar ned all självhjälp till sin essens. Om du bara läser en artikel i dag – läs denna. 

1056

Författaren och produktivitetsexperten Darius Foroux skriver på utvecklingssajten Forge blogg om det absolut enklaste tipset för ökad produktivitet.

Just produktionen av nytt innehåll kan kännas tung och trögstartad, men då ska du se hit. Det ska inte behöva vara så svårt att producera nytt content.

”Det är inte fysiskt möjligt att läsa alla tips för ökad produktivitet som existerar, men jag tror att jag kommit rätt nära. Och jag har testat de alla, oavsett hur märkliga de än verkade”, skriver Foroux.

ANNONS
ANNONS

Till slut blev själva tipsen som skulle öka hans produktivitet hinder för densamma, och därför förkastade han dem alla.

Egentligen finns det två enkla steg som är själv grunden i att arbeta effektivt – och kontinuerligt producera nytt content:

  1. Rätta in dig i din optimala arbetsplats.
  2. Gör klart en enkel grej.

Därefter är du igång! Ofta gör folk vad som helst för att undvika dessa två steg – hämtar kaffe, tar en nypa luft, läser en bok, gör några ärenden – och det kan vara döden för det arbete du egentligen borde göra.

Självklart behövs det pauser ibland, men många söker efter ursäkter för att inte behöva sätta sig ned och skriva.

Foroux tar upp ett passande citat från branschkollegan Will Durant:

”Vi är vad vi gör gång på gång. Framgång är alltså inte en isolerad bragd, utan en bra vana.”

Det här är den verkliga hemligheten bakom den här tvåstegstaktiken. Du måste fortsätta göra det; dag efter dag, vecka efter vecka.

Genom att inte ha några ”nolldagar”, där arbetet står stilla, bygger du ditt momentum. Man kan alltid göra något för att komma närmare sitt mål.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS