ANNONS
ANNONS
påven-franciskus

Påvens uppmaning: ”Att ta vaccin är en kärlekshandling”

En ny reklamfilm med påven Franciskus och flera kardinaler ska få kristna att ta vaccinet mot covid-19 – en grupp som hittills uttryckt viss vaccinskepsis.

123

Den nya reklamfilmen har tagits fram av Ad Council, skriver New York Times. Inte sällan är religiösa människor mer skeptiska mot vaccinering än dem som inte är troende. Så även i fallet med de nya covid-19-vaccinen.

Enligt en undersökning från mars i år som Pew Research Center gjort finns det störst motstånd hos protestanterna. 36 procent uppger att de nog inte eller definitivt inte kommer att ta vaccinet. Hos vita evangeliska protestanter är motsvarande siffra hela 45 procent. Bland katolikerna är det 22 procent som är negativt inställda.

Kanske kan den nya reklamfilmen innebära en vändning. Den sittande påven Franciskus har varit en av de mest progressiva ledare som den katolska kyrkan haft. Och medan hans liberala agenda irriterat många konservativa, verkar Franciskus knappast särskilt avskräckt – tvärtom.

ANNONS
ANNONS

– Tack vare Guds nåd och hårt arbete från många har vi nu vacciner för att skydda oss mot covid-19. De ger hopp om att avsluta pandemin, men bara om de är tillgängliga för alla och om vi samarbetar med varandra, säger påven direkt i inledningen av filmen.

– Att ta något av de vaccin som är godkända av respektive [lands] myndighet är en kärlekshandling, säger påven.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS