ANNONS
ANNONS
spotify-podcast

Spotifys nyaste förvärv: Podcastbolag med AI-teknik

Spotifys podcastsatsning går vidare. Nu köper den svenska streamingjätten ett bolag som specialiserar sig på upptäckandet av nya program med hjälp av maskininlärning.

70

Spotify har förvärvat bolaget Podz, skriver man i ett pressmeddelande. Enligt Spotify har Podz utvecklat en värdefull teknik som med artificiell intelligens och maskininlärning hjälper användare att hitta nya favoritprogram. Mjukvaran letar upp höjdpunkter i podcastavsnitt och skapar ett kort klipp på 30 sekunder med dessa.

Spotify tror att Podz kommer att ”komplettera och accelerera” bolagets egna insatser för upptäckande av nytt innehåll samt driva på tillväxten hos podcastformatet på plattformen. Implementeringen av Podz mjukvara ska vara klar till årsskiftet.

spotify-podcast-subscribe
Spotify storsatsar på podcasts. Nyligen lanserade man en prenumerationsfunktion. (Foto: Spotify/Press)

Förvärvet av Podz är bara det senaste steget i en satsning på podcasts. Tidigare i år aviserade Spotify att man lanserar en ny betal- och prenumerationsfunktion för de största programmen. I ett första skede är det bara de program som är ”partners” som kan introducera prenumerationer eller exklusivt innehåll. Prenumerationerna innebär ingen intäkt för Spotify till en början, rapporterar The Verge. Först 2023 kommer man att börja ta ut en avgift på 5 procent av alla prenumerationsintäkter.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS