ANNONS
ANNONS
hemmajobb-kontor-techjättar

Flexibla lösningar framtiden för kontorsarbetare

Många av pandemins hemarbetare står inför ett återvändande till kontoret. Men är det verkligen vad som är bäst – och vad alla vill?

126

När Apple förra veckan aviserade att de kommer att kalla tillbaka sina anställda vid huvudkontoret i Cupertino var det många som direkt sparkade bakut, rapporterar The Verge. I ett internt mejl till vd:n Tim Cook uttrycker de att Apples policy för hemarbete lämnar mycket att önska. De berättar om en tondövhet från ledningen; av de 80 som författat brevet är det få som ”längtar efter att komma tillbaka till kontoret” som varit budskapet från högre ort under pandemiåret. Och kravet på fysisk närvaro minst tre dagar i veckan från och med september känns som ett steg tillbaka i utvecklingen, menar de.

”Utan flexibiliteten som möjligheten till hemarbete innebär blir Apple mindre inkluderande. Vi vill inte tvingas välja mellan att värna om familj, hälsa och energi att göra ett bra jobb – eller vara en del av Apple”, skriver gruppen, enligt The Verge.

Innan pandemin var det nog få som jobbade hemma mer än ett par dagar i månaden. Man åkte in till kontoret – så var det bara. Det påtvingade hemarbetet har inneburit helt nya utmaningar för såväl medarbetare som chefer, men faktum är att det också underlättat i vardagspusslet. I många fall det till och med inneburit ökad produktivitet.

ANNONS
ANNONS

Nu söker de stora techjättarna efter den rätta balansen mellan kontors- och hemarbete. Så här tänker några andra av branschens största företag kring frågan (sammanställning via Techcrunch):

  • Google kommer likt Apple att köra på en hybridmodell med tre dagar kontorsarbete i veckan. ”Under agarna på kontoret kommer fokus att ligga på samarbete”, skriver Googles vd Sundar Pichai i ett blogginlägg.
  • CRM-jätten Salesforce berättar att man kommer erbjuda en rad olika alternativ beroende på varje medarbetares situation. Som regel ska man komma in 1–3 dagar i veckan, men dem som bor långt bort kan arbeta i stort sett heltid hemifrån.
  • Microsoft säger att man lämnar beslutet till varje team manager. Hemarbete upp till ett par dagar i veckan ”ska numera ses som standard”, skriver bolagets HR-chef Kathleen Hogan på Microsofts blogg.

Huruvida dessa riktlinjer fortfarande står sig om ett par år återstår att se. Förhoppningsvis har företagen lärt sig något om sina medarbetare under pandemin. Kunskap som kan omsättas i bättre villkor och bättre arbetsmiljö – faktorer som kan ha stor positiv inverkan på produktiviteten.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS