ANNONS
ANNONS
ai-bot-google-duplex-telefonsamtal

Googles AI-bot ringer samtal utan människor

Duplex heter tjänsten som kan ringa telefonsamtal åt dig. Nu fortsätter expansionen utanför USA.

762

Det rapporterar The Verge. Duplex avtäcktes av vid Googles utvecklarkonferens Google I/O sommaren 2018 – och lanseringen var inte utan kontroverser. Med Duplex kan kunder som använder Googles röstassistent be om hjälp att ringa ett helt telefonsamtal. AI-boten kan interagera med människor på ett naturligt sätt, och ska till exempel kunna boka en klipptid eller beställa en pizza helt utan assistans från en människa.

Många ifrågasatte om det var etiskt försvarbart att introducera en AI-bot som kommunicerar så naturligt att människor i vissa fall kan vara ovetande om att de pratar med en robot.

Trots kontroverserna släpptes tjänsten i USA som en betafunktion senare samma år. Enligt Google har man implementerat säkerhetsåtgärder för att avhjälpa problemen. Till exempel ska AI-boten avisera att denne är en robot innan det huvudsakliga samtalet börjar, och erbjuda personen i andra änden att avböja samtalet eller prata med en människa i stället.

ANNONS
ANNONS

I oktober förra året blev Nya Zeeland första land utanför USA som fick funktionen, och nu tycks Storbritannien och Kanada vara näst på tur, enligt text i supportdokument som sajten Venturebeat uppmärksammat. Ingen information finns om när AI-boten kan lanseras på andra språk än engelska.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS